• Τηλ. Ιατρείου:
  • 210 6997916

komninou-metropolitan.jpg

ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

Ειδικεύομαι στους παρακάτω τομείς:

  • Πεδίο Κύησης και Αυτοάνοσα Νοσήματα

  • Οστεοπόρωση

Διευθύντρια Κλινικής "Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων" Metropolitan General


Επιστημονικά Υπεύθυνη Ρευματολογικού Τμήματος Metropolitan General


Μέλος της Ελληνικής Ανοσολογικής Εταιρείας

Μέλος Hubners Who is Who


Image

Παθήσεις

Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι ένα νόσημα των οστών που χαρακτηρίζεται από προοδευτική "αποδυνάμωση" του οστού με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος των καταγμάτων.

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος

Ο συστημικός ερυθηματώδης λύκος είναι χρόνιο, αυτοάνοσο νόσημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος προκαλώντας φλεγμονή και ιστολογική βλάβη.

Σκληροδερμία

Η σκληροδερμία είναι μια ασθένεια των συνδετικών ιστών που εκδηλώνεται με αλλαγές στο δέρμα (πάχυνση, σκλήρυνση του δέρματος), τα αιμοφόρα αγγεία, τους μύες και τα εσωτερικά όργανα.

Μυοσίτιδες

Πρόκειται για φλεγμονές των σκελετικών μυών, οι οποίες είναι άγνωστης αιτιολογίας, κατά τις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα για άγνωστους λόγους επιτίθεται σε διάφορα όργανα του σώματος.

Μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού

Η μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού είναι ένα ξεχωριστό αυτοάνοσο νόσημα, χαρακτηριζόμενο από εκδηλώσεις σκληροδερμίας, συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και δερματομυοσίτιδας.

Σύνδροµο Sjögren

Το σύνδρομο Sjögren είναι μια αυτοάνοση πάθηση η οποία προσβάλλει κυρίως τους δακρυϊκούς και τους σιελογόνους αδένες (μάτια και στόμα αντίστοιχα) και προκαλεί ξηροστομία και/ή ξηροφθαλμία.

Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, διάχυτη ευαισθησία αλλά και άλλα γενικά συμπτώματα όπως διαταραχή του ύπνου και του συναισθήματος.

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Τα συχνότερα συμπτώματά της είναι πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις και μειωμένο εύρος κίνησης τους.

 

Αγγειίτιδες

Αγγειίτιδα είναι μια φλεγμονή που προκαλεί αλλαγές στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, όπως στένωση ή και απόφραξη, με αποτέλεσμα τη μειωμένη παροχή αίματος στους ιστούς και τα όργανα.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα & Κύηση


Αυτοανοσία και Αναπαραγωγή

7o Κοινό Σεμινάριο Ρευματολογίας- Ορθοπαιδικής

11 - 12 Μαρτίου 2022

 

Royal Olympic Hotel, Αθήνα

 

Image